Ik koop nog maar sporadisch kookboeken want ik heb er
genoeg. Maar een kookboek over brood bakken voegt echt nog wat toe aan de
collectie. Het blog van Levine van Doorne kende ik al maar een boek is toch een
goede aanvulling. Uit
Brood uit eigen oven probeerde ik op een regenachtige zondag als
eerste de kaiserbroodjes. Belangrijk is om de avond tevoren het voordeeg, de pâte
fermentée, te maken en alles precies te wegen. Het recept is uitstekend. Alleen
de rijstijden waren wat langer want wat is kamertemperatuur? De verwarming was
in oktober nog niet aan. Maar de oven is dan ook een prima plek om het deeg
rustig te laten rijzen. Het enige lastige vond ik het knopen van de
kaiserbroodjes. Op de foto is ook te zien dat er een paar niet helemaal gelukt
zijn. Maar een
filmpje op YouTube hielp.
Omdat ik net ontdekte dat juist dit recept op het blog staat
ga ik daar dus naar verwijzen. Klik hier en probeer het uit want ze zijn erg
lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten