snelle spaghetti met kerstomaat, zwarte olijven en mozzarella
nodig: 500g spaghetti, 250 gram kerstomaatjes, 50 gr zwarte olijven, zakje mozzarella, basilicum, knoflook
Kook de spaghetti. Als de olijfolie warm is, knoflook goubruin bakken. (niet op te hoog vuur, dan wordt hij bitter.) Daarna kerstomaatjes halveren of in vieren erbij doen. Even meebakken, dan olijven gehalveerd of in plakjes toevoegen. Gekookte spaghettie erdoor en daarna de mozzarella in blokjes erdoor roeren. Serveren met vers gescheurde basilicum.
Kook de spaghetti. Als de olijfolie warm is, knoflook goubruin bakken. (niet op te hoog vuur, dan wordt hij bitter.) Daarna kerstomaatjes halveren of in vieren erbij doen. Even meebakken, dan olijven gehalveerd of in plakjes toevoegen. Gekookte spaghettie erdoor en daarna de mozzarella in blokjes erdoor roeren. Serveren met vers gescheurde basilicum.
Omdat de meiden nogal veel eten, had ik twee bijgerechten gemaakt. Snijbonen (ja, weer uit de moestuin). Die kun je natuurlijk gewoon koken maar op z'n italiaans ook lekker. Daarvoor een klein uitje of knoflook fruiten in olijfolie. Een verse tomaat in kleine stukjes of een eetlepel tomatenpuree erbij. Even meebakken, daarna stukjes snijbonen of sperziebonen toevoegen, zout en peper en een beetje water. Dit ongeveer 15 minuten laten sudderen tot de snijbonen gaar zijn.
Het andere bijgerecht was een bonensalade, die mijn zus al de Bodilsalade noemt omdat ze er zo gek op is.
Bodilsalade:
blik kidneybonen, blikje mais, tomaat, augurk, optioneel paprika en/of rode ui. Tomaat, augruk en andere groente fijnsnijden en bij uitgelekte kidneybonen en mais doen. Grote theelepel mayonaise toevoegen en klein scheutje azijn en een snufje chilipoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten