vrijdag 27 september 2019

Mini hartige taartjes

Het is toch een eer als je mag koken voor een sweet-sixteen-brunch op een eerste herfstdag met zomers weer voor 20 jonge meiden. Deze mini hartige taartjes zijn leuk om te maken.

Ingrediƫnten
1 pak roomboter bladerdeeg
1 stronk broccoli
1 zak spinazie (450 gram)
Kaas
100 gram feta
2 eieren
Bakvorm voor mini muffins.

Bereiding
  1. Kook de spinazie gaar met wat zout en laat goed uitlekken.
  2. Hak de spinazie fijn op een plank en meng met de feta en 1 ei.
  3. Kook de broccoli met wat zout gaar en hak ook deze groente zo fijn mogelijk. Meng de broccoli met kaas naar keuze en 1 ei.
  4. Verwarm de oven voor tot 180-200 °C.
  5. Voor het vullen van 1 bakplaat heb je drie plakjes bladerdeeg nodig. Laat het bladerdeeg ontdooien, leg drie plakjes op elkaar en rol het deeg met wat bloem uit tot een dunne lap.
  6. Vet de bakvorm goed in met een kwastje en gesmolten boter.
  7. Gebruik een espressokopje om uit het deeg rondjes uit te snijden.
  8. Leg in elk gat een rondje deeg en vul het met behulp van een eierlepeltje met de gewenste vulling.

  9. Bak de mini taartjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal ze gelijk uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  10. Herhaal dit nog twee keer totdat de vulling op is.
  11. Bewaar de taartjes voorzichtig in een plastic bak of eet ze gelijk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten