Barbecueën, iedereen doet het en overal. Ook ik vind het
leuk “werk” al is het als vegetariër wel even zoeken naar de juiste ingrediënten
voor een barbecue. Voorgekookte maiskolven, groentespiesjes met courgette,
paprika en aardappel (ook even voorkoken), falalel (als je het niet vergeet),
vegetarische worstjes (niet alles is geschikt) of grote champignons. Allemaal
lekker maar mijn topper op dit moment is baba ganoush. Een dip van gerookte
aubergines. Als de kolen bijna klaar zijn kunnen de aubergines er als eerste op
en als ze zacht zijn kun je de dip afmaken en serveren met stokbrood of ander
brood. Daarna kan de rest op de barbecue.
Ingrediënten
4 aubergines
3-4 eetlepels tahin
1 klein bakje Griekse of Turkse yoghurt
1 citroen
zout en peper
peterselie
Bereiding
Prik met een vork een paar gaten in de aubergines. Rooster
de aubergines op de barbecue totdat ze zacht zijn. Laat ze dan even afkoelen.
Snijd ze open en haal de vulling eruit. Hak de aubergines zo fijn mogelijk en
doe deze puree in een schaal. Voeg de yoghurt en de tahin toe en meng het goed.
Breng op smaak met het sap van de citroen, gehakte peterselie en zout en peper.
Smullen maar in de buitenlucht!
Goed bezig op de blog. Hoop dat de zomer snel terugkomt. Groet uit trincomalee
BeantwoordenVerwijderen