* 1,5 cups linzen (toovar of toor dal of rode dal)
* wilde spinazie drie bosjes
* 1 klein ui gesnipperd
* 1 kleine tomaat
* 1 eetlepel olie
* 1/2 theelepel mosterdzaad
* 2 gedroogde rode pepers
* 7 kerrieblaadjes
* 2 teentjes knoflook
* kaneelstokje
* 1/2 theelepel komijnzaad
* 1 cup kokosmelk
* zout
Week de linzen een uur in 4 cups water. Breng aan de kook en kook gaar in 20-25 minuten. De linzen moeten gaar zijn maar niet uit elkaar vallen.
Verwarm de olie in een andere pan. Doe de mosterdzaadjes in de olie en als deze beginnen te ploffen dan de kaneel, gedroogde rode pepers, knoflook, komijn en uien erbij. Fruit de uien.
Voeg de tomaat in stukjes toe en roer goed door. Scheur de spinazie in stukken en laat deze in de pan slinken en roer goed door. Voeg de gekookte linzen toe en roer voorzichtig. Breng aan de kook, voeg de kokosmelk en zou toe. Voeg nog wat chilipoeder toe als je van pit houdt. Laat nog 5-10 sudderen.
Serveer met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten