Ik heb een keer een halfslachtige poging gedaan met turkse biber omdat dit ook een soort chilivlokken zijn. Het resultaat was heel erg zout, al dat niets te maken met mijn gesmokkel. Ik hou het nog even bij dit recept. Mocht ik vlot vorderingen maken in het koreaans koken, dan komt er een vervolg.
snelle kimchi
ingrediënten:
* 1 chinese kool
* 2 eetlepels zeezout
* 2 eetlepels zeezout
* 2 bosui
* 1 theelepel geraspte gember
* 2 of 3 teentjes knoflook
* 2 tot 4 eetlepels sambal oelek
* 100 ml rijstazijn
* 2 theelepels suiker
Snijd de chinese kool in dunne repen en doe in een kom. (iets dunner dan ik deed op de foto want dan slinkt de kool sneller voor het betere kimchi-resultaat). Meng het zout door de kool en giet zoveel water op de kool tot deze onderstaat. Laat ongeveer twee uur staan als je die tijd hebt en anders korter. Snijd de bosui in ringetjes. Maak de knoflook fijn met vijzel of knijper.
Giet de kool af en knijp met je handen een deel van het water eruit. Vermeng de kool met de overige ingrediënten (neem zoveel sambal als je kan hebben, mijn meiden vinden twee eetlepels niet te sterk) en laat minimaal een kwartier intrekken. De volgende dag is de smaak nog iets uitgesprokener.
Serveer bijvoorbeeld bij rijst met tahoe en champignons in zwartebonensaus.
Giet de kool af en knijp met je handen een deel van het water eruit. Vermeng de kool met de overige ingrediënten (neem zoveel sambal als je kan hebben, mijn meiden vinden twee eetlepels niet te sterk) en laat minimaal een kwartier intrekken. De volgende dag is de smaak nog iets uitgesprokener.
Serveer bijvoorbeeld bij rijst met tahoe en champignons in zwartebonensaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten