Zo ouderwets als het maar kan, rijstebrij, maar toen ik kort
na elkaar in twee geleende kookboeken o.a. van Jamie Oliver, een recept voor
dit toetje tegenkwam, het toch eens geprobeerd en het is een aanrader. Dit
recept komt uit het kookboek van Sophie Dahl (Van seizoen naar seizoen) en is
een klein beetje bewerkt.
Voor 4 personen
1 liter melk
120 gram dessertrijst (of Italiaanse Vialone Nano)
1 kaneelstokje
4 eetlepels honing
350-400 gram rabarber
1 steranijs
1 theelepel rozenwater
2-3 eetlepels honing
1.
Was de rijst en breng de rijst met de melk en
het kaneelstukje aan de kook.
2.
Laat de rijst op heel zacht vuur langzaam
pruttelen en roer regelmatig.
3.
Snijd intussen de rabarber in stukjes van ongeveer
2,5 cm.
4.
Kook de rabarber zacht met 1 dl water, de
steranijs en het rozenwater. Voeg daarna de honing toe.
5.
Als de rijst nog niet gaar is indien nodig nog
wat melk toevoegen.
6.
Verwijder het kaneelstokje en roer de honing
door de rijstebrij.
7.
Serveer de rijstebrij met de rabarber erbovenop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten