In Addis Abeba heb je de Merkato, een grote markt beroemd om de specerijen berucht om dieven. Gewaarschuwd voor geslepen Ethiopiërs die toeristen ongemerkt geld afhandig maken, zagen wij een soort toneelstukje. De dief begroette ons vriendelijk en met zijn linkerhand sloeg hij de reclameman op de schouder en zijn rechterhand ging zo opzichtig richting de broekzak van de reclame dat die de hand gemakkelijk onderschepte door zijn hand uit te steken. De dief werd keihard uitgelachen door zijn vrienden die vanaf een muurtje zaten toe te kijken. Wij lachten vrolijk mee en liepen verder de markt over.

Ethiopiërs gebruiken voor de curry's een scherp kruidenmengsel: berberé. Op internet kan je allerlei
Ik dacht dat ik aan de helft wel genoeg had, maar na één keer ethopisch eten was ik er al bijna doorheen.
Berberé
nodig voor 80 gram:
* 2 theel. komijnzaad
* 8 kruidnagels
* 1 theel. kardemonzaad (de zwarte zaadjes uit de peulen)
* 1/2 theel. zwarte peperkorrels
* 1 theel. fenegriekzaad
* 1 theel. korianderzaad
* 3 pimentkorrels of 1/2 theel. gemalen piment
* 8 kleine gedroogde rode chilipepers
* 1/2 theel. gemperpoeder
* 1/4 theel geelwortelpoeder
* 1 theel. zout
* 1/4 theel. kaneel
* 3 eetl. mild paprikapoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten