zaterdag 12 september 2009

Nog meer courgetteTja, na de gewone courgettesoep en de Thaise courgettesoep nog steeds courgettes over. Geheel in lijn met de trend van huiselijke producten en crisisgedrag ben ik begonnen met het inmaken van courgettes. Eerst een traditioneel recept gebruikt.

1 kg courgette, 2 grote uien, gesnipperd, 3 eetl. zout, 5 dl water

Snijd de courgettes in de lengte door, verwijder de zaadlijsten. Snij de courgette in kleine blokjes. Doe alles in een grote kom en laat 3 uur in de koelkast staan, af en toe roeren.
Na 3 uur giet je het water af. Doe de courgette in een pan en voeg toe: 5 dl (inmaak)azijn 250 gr suiker 2 theel. kurkuma (= geelwortelpoeder) 1 theel. dille, 1 eetl. mosterdzaad (geel en bruin allebei ziet er leuk uit) 1 rode of gele paprika in kleine blokjes voor de kleur
Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Doe het zoetzuur heet in schone potten. Minimaal een week laten staan voor gebruik.

Ondertussen ook geproefd en de smaak doet denken aan amsterdamse uien. Nu ook verder geexperimenteerd met thaise courgettezoetzuur met korianderzaadjes en rode peper. Ik laat nog weten hoe dat smaakte. Het zoetzuur is vast lekker bij oosterse maaltijden, maar ook bij stamppot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten