maandag 17 april 2023

Vegan spaghetti met miso, crispy chili olie en iets groens

 


Superlekker, supergemakkelijk en superhip want vol met 2023 eethypes zoals miso en chili crisp oil en niet te vergeten vegan (en als je wil een enkele 2020 hype: de boerenkool) dus ideaal voor mensen die graag iets nieuws koken, graag een blog bijhouden, graag verse groente op de moestuin kweken maar die ook graag werken, graag creatief zijn en graag een glas drinken met leuke mensen dus eigenlijk voor iedereen die net als ik altijd tijd te kort komen.  Koop vooral een grote pot met chili crisp oil. Ook dat kun je zelf maken maar zo'n pot is al zo lekker. Zelf neem ik de lao gan ma. Ook heerlijk bij de vegan risotto (recept volgt ooit) en de noedels. Je kunt echt niet zonder. 


voor 3 personen:

* 75 gram boter
* 2 eetlepels crispy chili oil
* 2 theelepels lichte sojasaus
* 2 à 3 eetlepels shiro miso
* 300-400 gram spaghetti
* 200 gram spinazie of boerenkool in grove reepjes of dungesneden savooiekool
* geroosterde sesamzaadjes
* een blad nori 

Zet water voor de pasta op en kook de pasta.   Rooster de sesamzaadjes,  Piep het blad nori op in een pan en scheur in stukjes.   Boter met chili crisp en sojasaus smelten in  de pan op matig vuur. Als de boter gaat bruisen, doe je het vuur op laag en voeg je de miso toe. Roer goed.   Voeg de groente toe en bak mee tot het net geslonken is. Giet de spaghetti af en bewaar een beetje kookwater. Doe de spaghetti bij de pan met het botermengsel, meng en voeg zoveel kookwater als nodig toe om het  wat  minder plakkerig, losser te maken.  serveer in kommen of borden en bestrooi met sesamzaadjes en stukjes nori. 

1 opmerking: