Eenvoudige, simpele en snelle vegetarische recepten. Die
staan niet op ons blog volgens de nieuwe student in de familie. Dat kan wel
kloppen want wat is eenvoudig, wat is simpel en wat is snel? Ik vind dat nog
altijd het lastige van vegetarisch koken. Ovenfriet met verse spinazie en een
omelet is simpel wat betreft ingrediënten, eenvoudig ten aanzien van de prijs,
snel te bereiden en vegetarisch. Maar ik noem dat geen koken maar eten bereiden.
En mijn favoriete rodelinzenköfteballetjes
voldoen ook redelijk aan deze criteria maar het kost iets meer tijd om ze te
bereiden. Heerlijk met gemsla als lunch maar net geen volledige avondmaaltijd.
Op deze zonnige maandagmiddag snelle gnocchi gemaakt. De aardappelen waren al
gekookt en afgekoeld en met die voorbereiding gaat het heel snel. Aardappelen door
de pureeknijper (of zeef), eidooier erbij, bloem erbij, luchtig kneden, deeg in
porties verdelen en rolletjes maken. Het loopt als een tierelier volgens Onze Taal vandaag.
Pan met water opzetten, met een plankje of vork ribbeltjes
aanbrengen en de gnocchi bewaren op een theedoek. Ondertussen groente
klaarmaken. Vandaag de eerste courgettes van de tuin maar gnocchi zijn ook lekker
met pesto, boerenkool, palmkool, spinazie, pompoen etc.
Gnocchi zijn razend snel klaar in het hete water; al snel
komen ze boven drijven en dan na ongeveer een half uur in de keuken ze gelijk opeten, met eventueel
wat geraspte pecorino of parmezaan! Dat smurrie zo lekker kan zijn was een
compliment aan tafel vandaag ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten