maandag 1 juli 2019

Snelle gnocchi


Eenvoudige, simpele en snelle vegetarische recepten. Die staan niet op ons blog volgens de nieuwe student in de familie. Dat kan wel kloppen want wat is eenvoudig, wat is simpel en wat is snel? Ik vind dat nog altijd het lastige van vegetarisch koken. Ovenfriet met verse spinazie en een omelet is simpel wat betreft ingrediënten, eenvoudig ten aanzien van de prijs, snel te bereiden en vegetarisch. Maar ik noem dat geen koken maar eten bereiden. En mijn favoriete rodelinzenköfteballetjes voldoen ook redelijk aan deze criteria maar het kost iets meer tijd om ze te bereiden. Heerlijk met gemsla als lunch maar net geen volledige avondmaaltijd. 
Op deze zonnige maandagmiddag snelle gnocchi gemaakt. De aardappelen waren al gekookt en afgekoeld en met die voorbereiding gaat het heel snel. Aardappelen door de pureeknijper (of zeef), eidooier erbij, bloem erbij, luchtig kneden, deeg in porties verdelen en rolletjes maken. Het loopt als een tierelier volgens Onze Taal vandaag.

Pan met water opzetten, met een plankje of vork ribbeltjes aanbrengen en de gnocchi bewaren op een theedoek. Ondertussen groente klaarmaken. Vandaag de eerste courgettes van de tuin maar gnocchi zijn ook lekker met pesto, boerenkool, palmkool, spinazie, pompoen etc. 
Gnocchi zijn razend snel klaar in het hete water; al snel komen ze boven drijven en dan na ongeveer een half uur in de keuken ze gelijk opeten, met eventueel wat geraspte pecorino of parmezaan! Dat smurrie zo lekker kan zijn was een compliment aan tafel vandaag ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten