woensdag 4 november 2015

Peperoni



Groente of fruit? Zoonlief eet dagelijks een fruithap met banaan bij het ontbijt en laat zich een appel graag aanreiken. Zelf kom ik niet veel verder dan geperste sinaasappelen in de winter. Toen we in de herfstvakantie de neefjes te logeren hadden was er één van het fruit en één van de groente. Compensatie voor de vitamines is dan nodig, bijvoorbeeld met paprika bij de couscous  of in een salade bij de patat.
Maar nog lekkerder zijn paprika’s als ze gestoofd worden zoals in het Peperoni-recept van Gennaro. Deze zoetzure paprika’s zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast en lekker als bijgerecht of samen met wat kleine kaasblokjes en bruine bonen als lunchsalade.
Ingrediënten
  • 4-5 paprika’s (rood en geel, maar een groene erbij kan ook)
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 flinke eetlepel kappertjes
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en peper
Bereiding
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en bak de reepjes paprika’s op middelhoog vuur enkele minuten totdat ze lichtbruin worden of al wat zachter.
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en voeg ze toe.
Roer de kappertjes erdoor en daarna de suiker.
Voeg de azijn toe en laat hem verdampen.
Zet het vuur lager en leg een deksel op de pan.
Laat de paprika’s nog minimaal 10 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bron: Gennaro’s favoriete Italiaanse familierecepten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten