Rigatoni is een ideale pasta om een ovenschotel van te
maken. Dat wist ik al want ik heb al mijn recept voor rigatoni
al forno. Ergens in de afgelopen tv-weken zag ik een ander recept met
rigatone voorbij komen. Bron onbekend. Pasta in een klein soufflebakje gevuld met ricotta en
erwten. Het zag er grappig uit dus met enkele aantekeningen en wat visueel
geheugen het uitgeprobeerd. Ideaal om van te voren te maken en erg lekker.
Ingrediënten voor 2 personen
·
80 gram rigatoni
·
6 eetlepels doperwten
·
½ bakje ricotta
·
1 gekookt ei
·
mozzarella
·
5 tomaten
·
beetje witte wijn
Bereiding
1.
Snijd de tomaten in stukken. Verwarm in een pan
een scheut olijfolie en voeg de tomaten toe. Voeg zout en peper toe en een
flinke scheut witte wijn. Ik had nog ijsblokjes van overgebleven witte wijn in
de vriezer. Heel handig.
2.
Laat de tomatensaus 2 uur lang op heel zacht
vuur sudderen. Haal de saus door een zeef en kook de saus nog een beetje in als
die heel erg dun is.
3.
Kook de rigatoni in ruim water met zout voor 5
minuten. Dan afgieten en met koud water afspoelen.
4.
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 °C.
5.
Vet de soufflebakjes in met een beetje
olijfolie. Schep een lepeltje ricotta op de bodem en zet de voorgekookte rigatoni
rechtop in een rondje langs de rand.
6.
Meng de rest van de ricotta met de erwten en
breng op smaak met zout en peper.
7.
Vul het midden van het bakje met het
erwtenmengsel.
8.
Leg bovenop een plakje ei en dek het bakje af
met plakjes mozzarella.
9.
Bak de pastabakjes ongeveer 20-25 minuten in de
oven totdat de bovenkant goudbruin is.
10. Serveer
met de tomatensaus en smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten