woensdag 25 februari 2015

Pastabakjes uit de oven


Rigatoni is een ideale pasta om een ovenschotel van te maken. Dat wist ik al want ik heb al mijn recept voor rigatoni al forno. Ergens in de afgelopen tv-weken zag ik een ander recept met rigatone voorbij komen. Bron onbekend. Pasta in een klein soufflebakje gevuld met ricotta en erwten. Het zag er grappig uit dus met enkele aantekeningen en wat visueel geheugen het uitgeprobeerd. Ideaal om van te voren te maken en erg lekker.

Ingrediënten voor 2 personen
·        80 gram rigatoni
·        6 eetlepels doperwten
·        ½ bakje ricotta
·        1 gekookt ei
·        mozzarella
·        5 tomaten
·        beetje witte wijn

Bereiding
1.    Snijd de tomaten in stukken. Verwarm in een pan een scheut olijfolie en voeg de tomaten toe. Voeg zout en peper toe en een flinke scheut witte wijn. Ik had nog ijsblokjes van overgebleven witte wijn in de vriezer. Heel handig.
2.    Laat de tomatensaus 2 uur lang op heel zacht vuur sudderen. Haal de saus door een zeef en kook de saus nog een beetje in als die heel erg dun is.
3.    Kook de rigatoni in ruim water met zout voor 5 minuten. Dan afgieten en met koud water afspoelen.
4.    Verwarm de oven voor op ongeveer 180 °C.
5.    Vet de soufflebakjes in met een beetje olijfolie. Schep een lepeltje ricotta op de bodem en zet de voorgekookte rigatoni rechtop in een rondje langs de rand.


6.    Meng de rest van de ricotta met de erwten en breng op smaak met zout en peper.
7.    Vul het midden van het bakje met het erwtenmengsel.
8.    Leg bovenop een plakje ei en dek het bakje af met plakjes mozzarella.
9.    Bak de pastabakjes ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
10. Serveer met de tomatensaus en smullen maar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten