Volgens diverse media heeft Nederland sinds december een
griepepidemie en is die nog niet ten einde. Helaas was ik dit jaar ook aan de
beurt en wel voor de langdurige versie. Als gevolg van al dat rusten op de bank
heb ik heel veel televisie gekeken en dus ook 24Kitchen. Portugese roomtaartjes, Pastéis De Belém, zijn de nationale smikkeltaartjes
die men door heel Portugal heen bij elke bakkerij kan kopen. De roomtaartjes
kwamen in twee verschillende varianten langs. Ik heb het deeg van Jamie
gecombineerd met de vulling van Rudolf.
Ingrediënten voor 6-7 taartjes
·
4 plakjes bladerdeeg
·
Kaneel
·
250 ml melk
·
2 eierdooiers
·
75 gram suiker
·
1 el bloem
·
1 vanillestokje
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200-220 ºC.
2.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Ze mogen
niet te zacht worden.
3.
Halveer het vanillestokje in de lengte en
schraap het merg eruit.
4.
Breng de melk met de helft van de suiker, het
vanillemerg en het lege stokje aan de kook.
5.
Roer de overige suiker met de eidooiers goed
door elkaar en meng de bloem zodat er een gladde massa ontstaat.
6.
Verwijder het vanillestokje. Giet ongeveer de
helft van de kokende melk langzaam door het eimengsel en roer goed door. Roer
daarna dit mengsel door de rest van de melk in de pan en kook de vulling al roerend gaar.
7.
Vet een muffinvorm of tartalette vorm in met wat
boter.
8.
Bestrooi een plakje bladerdeeg met kaneel en leg
een nieuw plakje erbovenop. Herhaal dit drie keer. Rol daarna het bladerdeeg op
en snijd er 6-7 plakjes van. Druk een rondje bladerdeeg plat met je hand en rol
het een beetje uit met een deegroller. Maak van het deeg een bakje en leg het
in de muffinvorm.
9.
Vul de bakjes met de vulling en bak de taartjes
ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten