
Zonder weegschaal of maatbeker met streepjes lukt bakken ook met een Hoezeetje voor de iphone zodat ik de verhouding in cups kon vinden.
'Mijn cup'
Streuselkuchen
Nodig:
Deeg
* 3/4 cup suiker
* 1/2 cup boter
* 1 ei
* 1/2 cup melk
* 1 1/2 cup bloem
* snuf zout
* 2 theelepels bakpoeder
* jam of fruit
Streusel:
* cup bloem
* cup suiker
* theelepel kaneel
* 1/2 cup boter hard
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer of mix zachte boter en suiker door elkaar. Daarna ei er door mengen tot het een geheel is. Snuf zout erdoor. Meng het bakpoeder door de bloem en doe de heft door het botersuikereimengsel. Voeg de melk toe en roer weer. Meng de rest van de bloem er door. Verdeel dit over je ingevette bakvorm. Doe paar lepels jam of fruit daarop. Roer voor de kruimels (streusel) de rest van bloem en suiker door elkaar en het kaneel. Verdeel de boter in kleine blokjes op het mengsel en wrijf met je vingertoppen tot kruimels. Verdeel deze over de kuchen en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten