In een Italiaans kookboek dat ik in de bibliotheek heb
geleend, getiteld Mangiare!, zag ik een recept staan voor schiacciata all’uva
(brood met druiven). Dat wilde ik altijd al eens proberen en de eerste kookles
van het seizoen 2012-2013 was een mooi moment. Dit kookboek is tot nu toe leuk
maar de uitvoering van dit recept was mij te zoet. Ik wilde meer een focaccia
met druiven. Dus uiteindelijk van drie verschillende recepten een eigen recept
samengesteld en het smaakte heerlijk.
- 375 gram bloem
- 7 gram zout
- 10 gram gist
- 150 ml lauwwarm water
- ½ van een recept voor biga
- Rozemarijn (vers of gedroogd)
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels gewone olijfolie
- 450 gram blauwe druiven, ontpit en door de helft gesneden
- 3 eetlepels extra lekkere olijfolie
Laat het brood nog ongeveer een uur rijzen totdat het deeg
zich om de druiven heeft gevormd.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het
brood met de rest van de suiker, lekkere olijfolie en nog wat rozemarijntakjes
en bak het daarna ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat het stevig en bruin
is. Laat het brood op een rooster uitwasemen en giet er gelijk nog een paar
scheutjes olijfolie over.
Dat is toevallig. Mag jij raden welk kookboek ik uit de bibliotheek heb geleend? Mangiare! Goed boek, vind je ook niet?
BeantwoordenVerwijderen