Ondanks alle leuke kookboeken in de boekenkast kijk ik nog graag naar de kookboeken in de bibliotheek. Onlangs leende ik een boek met Amerikaanse recepten. Ik maakte een maissoep die heel lekker was en vooral ook anders dan mijn eigen recept. Alleen was het (typisch Amerikaans?) een recept met iets te veel room. Het verder goede recept zal ik nog eens proberen met een eigen interpretatie van romig.
Deze limoentaart heeft wel wat voorbereidingstijd nodig maar is gemakkelijk te maken. In het originele recept wordt de taart geserveerd met een klodder slagroom maar dat is helemaal niet nodig. De taart is lekker fris.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren biscuits
- 100 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- 5 eidooiers
- 1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (ongeveer 400 gram)
- 100 ml versgeperst limoensap (ongeveer 3 limoenen)
- 1 eetlepel geraspte limoenschil
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de boter en verkruimel de biscuits met een keukenmachine of doe de biscuits in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller.
Meng de kruimels met de suiker en de boter tot een rulle massa. Doe deze in een bakvorm (Ø 24 cm) en druk de kruimels goed aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.
Klop de dooiers met een mixer schuimig en dik. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop tot de massa weer dik is. Voeg het sap en de schil van de limoenen toe, roer het goed door en giet de crème op de bodem. Bak de taart nog 10 minuten in de oven en laat hem vervolgens afkoelen. Zet de taart daarna nog minimaal drie uur in de vriezer. De taart moet stevig zijn maar niet hard bevroren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten