kerstbrood met cranberry, sinaasappel en kokos
Ingrediënten:
* 225 gram bloem
* 2 theelepels bakpoeder
* 150 gram suiker
* halve theelepel zout
* snufje nootmuskaat
* 75 gram gedroogde kokos
* 1 cup gedroogde cranberries
* 2 eieren geklopt
* 80ml olie
* 125 ml sinaasappelsap
* 1 eetlepel fijne sinaasappelrasp
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 21 bij 10 cm in met boter en bestrooi de kanten met een beetje bloem. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg suiker, kokos, cranberries en rasp toe. Meng de eieren met de olie en sinaasappelsap in een andere kom. Roer de inhoud van de ene kom door de andere totdat het gemengd is.
Zet in het midden van de oven en bak ongeveer een uur totdat een prikker die je er in prikt er droog uitkomt. Bestuif met poedersuiker.
bron: donna hay
* 150 gram suiker
* halve theelepel zout
* snufje nootmuskaat
* 75 gram gedroogde kokos
* 1 cup gedroogde cranberries
* 2 eieren geklopt
* 80ml olie
* 125 ml sinaasappelsap
* 1 eetlepel fijne sinaasappelrasp
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 21 bij 10 cm in met boter en bestrooi de kanten met een beetje bloem. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg suiker, kokos, cranberries en rasp toe. Meng de eieren met de olie en sinaasappelsap in een andere kom. Roer de inhoud van de ene kom door de andere totdat het gemengd is.
Zet in het midden van de oven en bak ongeveer een uur totdat een prikker die je er in prikt er droog uitkomt. Bestuif met poedersuiker.
bron: donna hay
Geen opmerkingen:
Een reactie posten