donderdag 13 oktober 2011

Quiche Lorraine



Een verjaardag vieren en geen tijd om op de dag zelf te koken omdat het eerste bezoek om 10.00 uur voor de deur kan staan? Dan moet je dus eten bedenken dat op de avond tevoren bereid kan worden. Naast soep is quiche dan ideaal want alle handelingen zijn stapsgewijze uitvoerbaar. Dus het deeg de avond tevoren blind bakken, de vulling zoveel mogelijk klaar zetten en op de dag zelf de quiche bakken in de oven en tijdens de lunch weer licht opwarmen in een matig hete oven. In deze quiche lorraine is het spek vervangen door champignons.

Ingrediënten
Zanddeeg voor quiche
3 eieren
1,5 dl room
200 gram gruyère kaas
150 gram champignons
Zout en peper
Benodigdheden Quichevorm van ongeveer 24 cm
Bereiding
Beboter de quichevorm en verwarm de oven voor op 150-200 ˚C. Rol het zanddeeg uit en bekleed de vorm ermee. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en leg er eerst bakpapier bovenop en dan oude bonen voor het blind bakken van het deeg. Bak het deeg 20-25 minuten in de oven. Verwijder daarna de blindvulling en het bakpapier en laat de taart wat afkoelen. Klop de drie eieren los, voeg dan de room toe en de geraspte kaas en de in stukjes gesneden champignons. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de vulling in de taartvorm en bak de quiche nog een half uur in de oven.

2 opmerkingen:

  1. en ik kan je vertellen, de quiche was erg lekker. De gruyère maakt het verschil, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige hartige taart zeg!
    Die onthoud ik.

    BeantwoordenVerwijderen