Frozen yoghurt met Skylger cranberries en jeminitische limoen
* 2 cups Turkse yoghurt
* ongeveer 1/2 cup poedersuiker
* 1/2 cup slagroom
* rasp van 2 kleine of 1 grote limoen
* sap van 2 kleine limoentjes of 1 grot
* 1/2 cup koude cranberry saus
Roer de yoghurt, poedersuiker, slagroom, limoenrasp en ( het grootste gedeelte van het) limoensap goed door elkaar. Proef even. De smaak van zoet neemt als als je het invriest, terwijl de smaak van zuur juist sterker wordt. Voeg anders nog een beetje limoensap of suiker toe.
Vries in een ijsmaker volgens de instructies van de fabrikant.
Vries in een ijsmaker volgens de instructies van de fabrikant.
Maak de cranberrysaus een beetje fijner door 'm te prakken. Doe de bevroren yoghurt in een kom en roer de cranberrysaus er voorzichtig doorheen zodat je een marmereffect krijgt. Zet nog een half uur tot een uur in de vriezer. Als de frozen yoghurt langer in de vriezer heeft gestaan, dan een kwartiertje voor serveren even eruit halen zodat het ijs wat zachter wordt.
Serveer de frozen yoghurt met nog een beetje extra cranberrysaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten