.jpg)
Pasta alla Liguria
nodig: 1 pond pasta * 3 aardappelen * 200 gram sperziebonen * pesto * zout/peper
Zet water op voor de pasta. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes en doe ze in een pan met een bodempje water. Punt de sperziebonen en leg ze bovenop de aardappelen. Breng aan de kook. Maak nu de pesto of haal de ontdooide pesto uit de koelkast.
Pesto
nodig: 1 flinke bos basilicum * 2 eetl. pijnboompitten * klein teentje knoflook * 30 gram parmezaam * zout * * 125 ml olijfolie * drupje citroensap
De pijnboompitten kun je eerst roosteren, maar ik doe het eigenlijk niet. Doe eerst de kaas in blokjes in een keukenmachine en maal fijn. Doe de knoflook erbij en maal. Doe vervolgens de pijnboompitten, een beetje zout, de helft van de olijfolie en de basilicum erbij. Maal fijn, voeg de rest van de olijfolie toe en maal opnieuw tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en citroensap en zo nodig nog een scheut hele goede olijfolie. Kook de platte spaghetti beetgaar. Meng met de aardappelen en sperziebonen en de pesto. Serveer
Reactie van Karien: speciaalzaken niets aan en overdreven duur, uitgezonderd misschien het winkeltje in de Kinkerstraat wel handig als je toch bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als het goed is krijg je een kaart van de Macro en kun je 1 van Sligro aanvragen ik heb net een kaart voor de Makro gekregen omdat bestuur VVE bij KvK is ingeschreven maar ik moet de winkel nog uitproberen en bij die Sligro (met kaart van collega wel al geweest) kun je platte pasta voor een redelijk normale prijs kopen
BeantwoordenVerwijderenGreat blog. All posts have something to learn. Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Italiaanse olijfolie te koop
BeantwoordenVerwijderen