dinsdag 25 februari 2014

Kaiserschmarren

Bovenop de Zugspitze was de lucht stralend blauw en de pistes glad en snel.
D
De hele dag voorop ziitten, bergski optillen, omhoog komen, tikken,  naar het dal ' gutemorgen' zeggen en lekker hard de berg afroetsjen.  En beneden gekomen weer de stoeltjeslift in naar boven. En de belangrijke keuzes van de dag worden bepaald door de kleur rood, blauw, zwart en het menu van het bergrestaurant. Om 12 uur zat de reclameman op 2600 meter in het zonnetje achter een curryworst en een Weizer.
In het huisje mocht ik me uitleven op het dessert van de dag dat achterop het pak bloem stond: Kaiserschmarren. In stukken gescheurde eierpannenkoeken. Heel Oostenrijks en lekker.
Wat staat er;
Week 100 gram rozijnen in warm water. Roer 300 gram bloem met 40 gram suiker en een snuf zout door elkaar. Scheid 4 eieren. Doe de dooiers op het bloemmengsel. Roer met halve liter melk tot glad beslag. Giet de rozijnen Af en roer door beslag. Klop de eiwitten stijf tot het pieken trekt. Vouw het eiwit voorzichtig door het beslag. Verwarm een koekepan op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter. Schep de helft van het beslag in de pan. Keer de pannenkoek als deze bruin is aan de onderkant maar nog niet helemaal droog aan bovenkamt. 
Bak nog even tot andere kant licht bruin is. Scheur de pannenkoek met twee lepels aan stukken.
Baknog een minuutje tot de stukjes goed warm zijn en serveer direct met poedersuiker en appelmoes of bessencompote.

1 opmerking:

  1. Een retro keuken met wifi? De vraag of de zon schijnt hoef ik ook niet meer te stellen na deze verrassingen op het blog.

    BeantwoordenVerwijderen