woensdag 24 maart 2010

Bruschetta met rode uiencompote en kaas

Als je dit recept maakt ruikt het huis naar hachee door de combinatie van azijn en laurier maar ondanks dat is het toch een recept voor een Italiaanse uiencompote, gebaseerd op een recept van Ursula Ferrigno. Lekker op een stevige boterham, (bijvoorbeeld het boule-brood van AH). Jonge pecorinokaas was niet verkrijgbaar maar tot mijn eigen verbazing vond ik wel een kaasboer op de Dappermarkt die provolone verkoopt.
Ingrediƫnten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien
  • 2 kleine laurierblaadjes
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Enkele plakken provolone kaas (of jonge pecorino)
  • Enkele plakken boerenbrood
Bereiding
Pel de rode uien en snijd ze in stukjes. Verwarm de olie in een pan en voeg de uien, laurier en rozemarijn toe. Bak de uien ongeveer 10 minuten totdat ze lichtbruin kleuren. Roer de azijn erdoor en daarna de suiker. Doe een deksel op de pan en laat de uien minimaal 30 minuten sudderen. Laat de compote afkoelen.
Serveer het brood met de uiencompote en een plak kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten