dinsdag 30 maart 2010

Chocoladetaart van Ursula


Er zijn talloze recepten voor chocoladetaart. Zo stond er gisteren in de nieuwe Volkskrant een receptvoor chocoladetaart met sinaasappel. Dit recept van Ursula is simpel, snel gemaakt en tot nu toe altijd gelukt. Heel lekker als toetje van een Italiaanse maaltijd met een espresso erbij.
Ingrediƫnten voor 6-8 stukken
150 gram pure chocolade (70% cacao)
75 gram boter
3 eieren, gesplitst
90 gram suiker
65 gram fijne polenta
Poedersuiker voor het bestuiven
Optioneel: 30 ml rum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet een springvorm in van 20 cm breed en bestuif hem met bloem.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm de chocolade en boter in een pan totdat alles zacht en gesmolten is. Laat het mengsel zoveel mogelijk afkoelen.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de eidooiers en de suiker tot een dik, romig mengsel.
Roer de chocolade, de polenta en eventueel de rum erdoor.
Roer tot slot de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel zodat er niet teveel wit meer zichtbaar is.
Schep het mengsel in de vorm en bak de taart 30-40 minuten in de oven.
Laat hem in de vorm afkoelen en bestuif de taart voor het opdienen met poedersuiker.
Ursula meldde in haar kookboek dat de taart eerst zal rijzen, dan zal inzakken en dat de bovenkant zal barsten en dat dat zo hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten