dinsdag 30 maart 2010
Arabia in de polder
Het leven in de stad is nog steeds anders dan het platteland. Op bezoek bij Inge en Fop die op een prachtig verbouwde boerderij buiten Lekkerkerk wonen, waren de meiden direct verdwenen. Bootje varen en door de wei struinen is heel spannend voor stadskinderen die gewend zijn aan buitenspelen tussen de auto's. Jens, de bioloog in de dop, nam het voortouw en de andere vijf liepen achter hem aan. Zo werden zes rivierkreeften uit muskusratvallen gered. In de verhalen van Astrid Lindgren gaan de kinderen kreeften vangen, maar nooit geweten dat het ook kon in Nederlandse wateren. Het klinkt misschien wel romantisch in Bolderburen, maar het is geen prettig gehoor als die beestjes levend gekookt worden. Gelukkig kookt Inge vegetarkisch. Uit Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali maakte zij een heerlijke saffraancake.
Saffraancake met abrikozencrème
50 g amandelen, fijngemalen * 6 draadjes saffraan * 200 ml zonnebloemolie
* 6 eieren * 100 g suiker * 2 eetlepels honing * 220 g patentbloem * 1 zakje bakpoeder * 250 gewelde abrikozen
Verwarm de oven voor op 160 graden. Week de draadjes saffraan in wat olie. Klop met een handmixer of garde de eieren met de suiker en de honing in ca. 10 minuten zachtgeel en romig. Voeg het amandelpoeder, de geweekte saffraan met de olie, de bloem en het bakpoeder toe en meng met een garde zo snel mogelijk door het eimengsel. Schenk het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Pureer de helft van de abrikozen met een eetlepel water tot een gladde crème. Halveer de rest van de abrikozen. Snijd de iets afgekoelde cake in plakjes, bestrijk met een beetje abrikozencrème en beleg met de halve abrikoosjes.
Labels:
gebak
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten