maandag 22 maart 2010

Bocconotti

Op zoek naar meer toetjes naast de gebruikelijke vla en yoghurt had ik Wytze al eens verrast met appels met een dakje, appelpartjes met een dakje van havermout, suiker, bloem en boter. Simpel maar een groot succes. Op zoek naar nog meer verrassing kwam ik uit bij de ‘bocconotti’. Kleine Italiaanse taartjes zoals je ze in Italië ziet. Het recept komt uit een kookboekje over de Italiaanse koffiecultuur. De taartjes zijn gemakkelijk te maken zeker als je de beschikking hebt over een keukenmachine. En de reactie was: verrukkelijk!

Bocconotti (chocolade-amandeltaartjes)
Ingrediënten
  • 175 gram boter
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram amandelmeel (natuurwinkel of zelf maken)
  • 40 gram suiker
  • Poedersuiker
Bereiding
Maak eerst het deeg. Klop in de keukenmachine 175 gram (zachte) boter en 75 gram fijne suiker glad. Voeg een eierdooier toe en voeg als het ei helemaal is opgenomen 250 gram bloem toe. Maak er een deeg van en bewaar de helft in de vriezer.
Laat de andere helft van het deeg minimaal een half uurtje rusten in de koelkast. Vet een vorm in voor kleine taartjes. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er 12 rondjes uit. Duw de rondjes voorzichtig in de vormpjes.
Hak 100 gram pure chocolade in kleine stukjes en meng die met 50 gram amandelmeel (zelf maken of kopen in de natuurwinkel), 40 gram suiker en 1 eiwit.
Vul de deegvormpjes met het chocolademengsel en bak de taartjes ongeveer 15 minuten tot het deeg goudgeel is. Laat de taartjes 5 minuten afkoelen in de vormpjes. Als de bakvorm afgekoeld is de taartjes er voorzichtig uitschudden en verder laten afkoelen.
Bestrooi de taartjes met wat poedersuiker bij het serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen