zondag 19 januari 2020

Bami met gebakken ei




Eenvoudige vegetarische recepten op dit blok was een wens van de student in de familie. Is dit wat? Vegetarische bami, geen ingewikkelde ingrediënten, snel te maken en lekker. Een restje bami kun je ook bewaren, opnieuw opbakken en serveren met een gebakken ei. Handig voor laatkomers.

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram mie
½ Blok tahoe
Zonnebloemolie
1 ui
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Stukje gember
Chinese kool
Ketjap

Bereiding
  1. Snijd de tahoe in plakken, reepjes en daarna kleine blokjes. Maak de tahoe zo droog mogelijk. Ik leg de plakken tahoe altijd in een schoen doekje met daarbovenop de redelijk zware snijplank.
  2. Kook de mie gaar in ruim zout water en giet af. Spoel de mie af met koud water zodat het gaarproces stopt en je hebt minder kans op plakken.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de blokjes tahoe totdat ze ietwat lichtbruin worden.
  4. Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn.
  5. Snijd de Chinese kool ook in dunne repen.
  6. Rasp wat gember erboven.
  7. Als alles klaarstaat, kun je de bami maken. Verwarm wat olie in een wok of andere braadpan en voeg de ui, knoflook en rode peper toe.
  8. Goed blijven roeren en de kool toevoegen.
  9. Als de kool begint te slinken de tahoe toevoegen en nog even meebakken.
  10. Na ongeveer een minuut de gekookte mie toevoegen en wat ketjap.
  11. Bak nu de eieren in de koekenpan en als de mie warm is gelijk serveren.
Deze bami kun je verder serveren met zoetzuur, gebakken uitjes, pinda’s of voor de liefhebber pindasaus.

De Chinese kook kun je ook vervangen door prei. Een andere variatie is wat geraspte winterwortel toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten