Voltallig familiebezoek op zondag uit Haarlem, dan moet je
wel ouderwets Italiaans koken en dus kwam de pastamachine weer uit de kast en
was het vooral een kans om gerechten te maken die veel eters eisen. De arancini
vallen in deze categorie maar ook het noga-ijs. Zoals wel vaker lag het
fototoestel niet klaar en daarom een vage foto van een haperende telefoon.
Ingrediƫnten voor 8 personen
100 gram noga
3 eieren
250 gram mascarpone
45 gram fijne kristalsuiker
2 doosjes frambozen uit de diepvries
2 eetlepels suiker
Bereiding
Hak de noga fijn (met de handen in kleine stukjes scheuren
gaat ook, maar het is een rotklusje).
Bekleed een langwerpige cakevorm ruim met plasticfolie en
laat het plastic over de rand komen.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
Klop de eierdooiers en de fijne kristalsuiker tot een romig
mengsel.
Klop de mascarpone erdoor en vervolgens de noga.
Spatel de eiwitten door het noga-mengsel en schenk het in de
vorm.
Zet de vorm met het ijsmengsel minimaal 3 uren in de
vriezer.
Laat de frambozen met de suiker zachtjes aan de kook komen
in een steelpan. Roer slechts een enkele keer en laat de saus een beetje
indikken en daarna afkoelen.
Serveer een plak noga-ijs met een schepje saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten