Knolselderij is heerlijk in de snert/erwtensoep
en niet te verwarren met koolraap zoals ik laatst deed. Je kunt er ook een heerlijk
romig soepje
van maken en ik zag Jamie Oliver een keer blokjes knolselderij gestoofd in
olijfolie als groente serveren. Maar knolselderij is ook lekker als onderdeel
van een hartige taart met witlof en peer. Dit recept van AH ontdekte ik laatst
via een buurvrouw en omdat er geen eieren in zitten was het een ideaal recept
voor de opdracht: bak een hartige taart zonder ei voor de scoutingmaaltijd van
zoonlief. De volgende keer maak ik een foto van het resultaat. De mede-scout vroeg om het recept. Bij dezen!
Ingrediënten
4 plaatjes (roomboter)bladerdeeg
125 gram crème fraiche
½ kleine knolselderij
3 stronkjes witlof
150 gram gorgonzola of magor
1 sappige peer
50 gram gehakte walnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg op een kleine bakplaat van ongeveer 25 bij 35 cm een stuk bakpapier.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met wat bloem uit tot een rechthoekige lap die op de bakplaat past.
- Verdeel de crème fraîche erover.
- Schil de knolselderij en snijd deze in hele kleine blokjes.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de halve stronken in de lengte doormidden.
- Verdeel de knolselderij en het witlof over het bladerdeeg.
- Snijd de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel ze over de groente.
- Bak de plaattaart in de oven in ca. 30 min. gaar. Controleer of de blokjes knolselderij gaar zijn, anders nog wat langer in de oven.
- Schil de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Als je het lekker vindt kun je de taart ook nog eventjes bakken met de peer.
- Verdeel met de walnoten over de taart.
- Serveer warm of lauw.
Bron: AH
Geen opmerkingen:
Een reactie posten