Over palmkool schreven wij hier al eerder. Zie het recept
van de soep
met palmkool en krombekken of de groentesoep met
palmkool en canellinibonen. Palmkool is ook lekker in bruine bonensoep.
Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kun je er een heerlijke pastasaus mee maken.
Snel, lekker en voedzaam.
Ingrediënten voor de saus - reken per persoon:
- 75 gram grof gesneden palmkool (Cavolo nero geheten bij AH)
- 1 fijngesneden knoflookteen
- 1 eetlepel crème fraiche
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 35-40 ml witte wijn
Bereiding
Verwarm in een braadpan wat olijfolie en voeg de knoflook
toe. Doe de palmkool erbij en laat het even slinken. Roer af en toe. Breng op
smaak met zout en peper. Voeg dan de wijn toe en laat hem 2-3 inkoken. Roer er
de crème fraiche door en de kaas en laat de saus nog even sudderen totdat de
groente gaar is.
Serveer de saus met pappardelle of mafaldine (zie de foto)
en extra Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten