Dan kan je kookboeken verzamelen (niets gevonden dit jaar op
Koningsdag) maar nog regelmatig vraag ik mij af: wat moet ik nu weer koken. In
mijn jeugd waren aardappelen vijf tot zes keer per week het basisingrediƫnt.
Zoonlief krijgt gevarieerd mie, couscous, bonen, pasta of bulgur voor zijn neus
en durft dan soms nog te zeggen: alweer mie? Vroeger
was alles beter is een afgezaagd excuus maar ik kwam zo wel op de gedachte om
recepten van langer geleden weer eens in ere te herstellen. Broccolitimbaaltjes
zijn tevoren te bereiden en heerlijk met tagliatelle of een andere lintpasta en
een gorgonzolasaus.
300 gram broccoli
½ dl slagroom
1 ei
Zout, peper, nootmuskaat
Boter
Snijd de stengels van de broccoli in stukken en kook deze met
wat zout eerst twee minuten voordat je de roosjes toevoegt. Giet de broccoli af
als deze goed gaar is. Pureer de broccoli in een blender of keukenmachine. Voeg
de room en het ei toe en breng de puree op smaak met zout, peper en vers geraspte
nootmuskaat.
Vet vier timbaaltjes in met boter. Verdeel de broccolipuree
over de schaaltjes en dek ze af met een stukje aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 160°C en giet een laag kokend water
in een braadslee. Zet de timbaaltjes ongeveer 40 minuten in de braadslee.
Stort de timbaaltjes op een bord en serveer met de pasta en
saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten