Volkstuinen en vakantie zijn geen goede combinatie zag ik
afgelopen week op een prachtig volkstuinencomplex in Haarlem. Er wordt hard
gewerkt en de tuintjes staan er goed bij. Zo goed dat de speurende nichtjes overal
groente en fruit zien dat nodig geoogst moet worden. Aardbeien, boontjes en
heel veel courgettes. Mega-courgettes wel te verstaan van twee kilo per stuk.
Ook ik ging naar huis met courgette en wat doe je er dan mee? Dit blog hielp
met een recept voor het inmaken
van courgettes en zelf ging ik op zoek naar een recept voor courgettesoep. La
cucina verde is een geweldig kookboek om te gebruiken als je eerst groente hebt
gekocht en dan pas een idee voor een recept nodig hebt. En niet andersom want
dan moet je vaak meer betalen, is er iets uitverkocht of even niet
verkrijgbaar. De courgettesoep uit dit kookboek is echt de lekkerste die ik ooit
heb gegeten. Dat kan ook aan de geweldige courgette hebben gelegen die ondanks
de megagrootte toch stevig was.
Ingrediƫnten voor 6 personen
·
1 kilo courgettes
·
50 gram boter
·
2 kleine gedroogde peperoncini
·
2 teentjes knoflook
·
6 eetlepels slagroom
·
1 eetlepel majoraan
·
4 dl groentebouillon
·
Zout en peper
·
Parmezaanse kaas
Bereiding
1.
Was de courgette en verwijder de zaadlijsten.
2.
Snijd de courgette in repen en rasp ze
bijvoorbeeld met hulp van de keukenmachine.
3.
Verwarm de boter in een pan en smoor de
courgettes op een middelmatig vuur ongeveer tien minuten.
4.
Zeef de courgettes en bewaar het vocht.
5.
Doe de courgettes in de keukenmachine samen met
de knoflook, peperoncini, slagroom en majoraan en maak er een romig mengsel
van.
6.
Doe de courgettepuree in een pan en roer er de
bouillon door en eventueel nog wat van het opgevangen vocht. Voeg zout en peper
naar smaak toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep zeker nog 10-15
minuten zachtjes pruttelen.
7.
Serveer de soep met Parmezaanse kaas.
Je kunt de soep desgewenst ook nog serveren met wat
peterselie en een paar drupjes olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten