Short cakes
nodig voor 9 grote of 12 kleine
* 280 gram bloem
* 50 gram suiker
* 10 gram of 2 theel. bakpoeder
* 1/4 theel. zout
* 70 gram koude boter
* 1 groot ei
* 120 ml slagroom of 60 ml slagroom plus 60 ml melk
* eetl. vanillesuiker of theel. citroenrasp
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng bloem, zout, suiker, bakpoeder en vanillesuiker of citroenrasp. Snijd de boter in kleine stukjes boven de kop. Wrijf de boter met het bloemmengsel tot heel kleine kruimels. Roer het ei met de slagroom door in een kom en giet over het bloemmengsel. Meng met een vork, maar roer niet te lang. Stort het mengsel op het aanrecht en kneed voorzichtig een paar keer door. Vorm een schijf van ongeveer 20 cm en steek hier 9 rondjes van 7 cm uit of meer kleinere. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met room of een beetje melk.
Zet de bakplaat midden in de oven en bak de short cakes 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin zijn en een satehprikker er droog uit komt. Laat afkoelen op een rek.
Snijd de aarbeien fijn. Als ze niet heel zoet zijn, kun je een beetje suiker toevoegen. Klop slagroom stijf. Snijd elke shortcake voorzichting doormidden. Doe een flinke lepel slagroom erop en verdeel de aardbeien erover. Doe het kapje er weer boven op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten