
ingrediënten: 2 sneetjes witbrood zonder korst, 125 ml melk, 300 gram ongepelde walnoten (of 150 gram kant en klaar), 1 teentje knoflook, 50 gram parmezaan, 2 theelepels verse marjoraan (variant op oregano) of halve theelepel gedroogd, 125 ml olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper
Week het brood in de melk. Kraak de noten. Maal de walnoten, het fijngesneden teentje knoflook, de kaas en majoraam in een keukenmachine. Voeg ondertussen in delen de olijfolie toe totdat een dikke pasta is ontstaan. Knijp het brood uit en voeg toe aan de massa. Deze wordt erg dik nu. Voeg de melk waar het brood in geweekt heeft toe en zoveel water tot je de consistentie van een saus krijgt. Maak het niet te dun, want je kunt ook nog wat kookwater van de pasta toevoegen om de juiste dikte te krijgen en dan plakt het beter aan de pasta. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Deze saus hebben wij gegeten met een korte pasta. Volgens alle boeken is hij vooral erg lekker bij aardappelgnocchi en gevulde pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten