zondag 16 augustus 2015

pruimencake


De laatste dag van de grote vakantie. Er worden boeken gekaft door 4de klassers en door de brugpieper van dit jaar die het allemaal heel spannend vindt maar de vraag of ze zin heeft in school niet meer kan horen.  Amerikagangers komen terug na drie weken aan de andere kant van de oceaan en verhalen over zwemmen in NewYork als enige blanken tussen een zwart publiek in Central park , agressieve bloedzuigers in de tropen vol kamerplanten en apen, wandelen in de grand canyon met kinderen die vragen hoe lang ze nog moeten en het plezier van ruggetjes, vergeet-mij-nietjes en onderdoortjes zoals de hoge golven in Sri Lanka werden genoemd wisselen elkaar in hoog tempo en zeker niet chronologisch af. Ondertussen drinken we nog net niet zoals het reclametechnisch hoort bij thuiskomen Douwe Egberts maar wel fiterkoffie. En daarbij deze pruimencake. Zo gemaakt, kan niet mislukken en deelt lekker uit. 

Ingrediënten
* 1 cup of 125 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 1/2 theelepel zout
* 3/4 cup of 150 gram kristalsuiker plus 1 à 2 eetlepels extra
* 1/2 cup of 115 gram zachte boter
* 2 grote eieren
* 8 opal pruimen (van die paarse) gehalveerd en ontpit
* 2 theelepels citroensap
* 1 theelepel kaneel of gemalen kardemon

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer bloem, bakpoeder en zout en helft van de kaneel door elkaar. Roer met een mixer de boter zacht met de suiker tot het een lichte kleur krijgt. Voeg één voor één de eieren toe. Roer de opgespatte boter en ei van de zijkanten van de kom door het mengsel. roer de droge ingrediënten door het beslag. Verdeel het beslag in een springvorm of andere niet te hoge vorm. Duw de pruimen met bolle kant boven licht in het beslag. Besprenkel de bovenkant met citroensap, en bestrooi met de rest van de kaneel en suiker.
Bak 45 tot 50 minuten tot de cake goudbruin is en een prikker schoon uit het midden komt.
Laat even afkoelen want dan is ie lekkerder


Bron: internet NY times

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen