maandag 24 februari 2014

Streuselkuchen uit Ehrwald

Skien en dan terugkomen met enorme dorst en trek. Eerst een weizen en worst met brood en mosterd en daarna de tweede maaltijd. Het appartement is ronduit royaal te noemen met jaren `90 meubilair dat nooit retro zal worden.
De keuken is dat al wel. 
Alleen houdt het `Geschirre` niet over. Voor iedereen een kopje en een bordje, drie pannen en een koekenpan. Wel goed voor het doorvoeren van het corveesysteem maar wat doe ik met een oven zonder bakvorm. Het schaaltje toch maar niet op ovenvastigheid getest maar met een stuk bakpapier met daar in messen gerold een bakvorm gemaakt, gecreëerd mag ik dit keer wel zeggen. Ideaal als je trek hebt in streuselkuchen.  Of je gaat naar de Mpreis voor kant en klare gebak, dat kan ook. 
Zonder weegschaal of maatbeker met streepjes lukt bakken ook met een Hoezeetje voor de iphone zodat ik de verhouding in cups kon vinden. 
'Mijn cup'

Streuselkuchen
Nodig:
Deeg
* 3/4 cup suiker
* 1/2 cup boter
* 1 ei
* 1/2 cup melk
* 1 1/2 cup bloem
* snuf zout
* 2 theelepels bakpoeder
* jam of fruit

Streusel: 
* cup bloem
* cup suiker
* theelepel kaneel
* 1/2 cup boter hard

Verwarm de oven voor op 175  graden. Roer of mix zachte boter en suiker door elkaar. Daarna ei er door mengen tot het een geheel is. Snuf zout erdoor. Meng het bakpoeder door de bloem en doe de heft door het botersuikereimengsel. Voeg de melk toe en roer weer. Meng de rest van de bloem er door. Verdeel dit over je ingevette bakvorm. Doe paar lepels jam of fruit daarop. Roer voor de kruimels (streusel) de rest van bloem en suiker door elkaar en het kaneel. Verdeel de boter in kleine blokjes op het mengsel en wrijf met je vingertoppen tot kruimels. Verdeel deze over de kuchen en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten