Al weer uit 2010 dus niet brandnieuw maar vol met ouderwetse Franse recepten die na mijn vakantie in Frankrijk zelfs mijn interesse in vlees opwekte. Nee, maak je geen zorgen. Ik heb me niet aan de coq au vin en de boeuf bourguignon gewaagd. Wel wil ik de pommes au riz en de poireaux vinaigrette nog graag proberen. Het recept voor de taart met courgette en geitenkaas aangepast omdat ik geen 250 gram kaas in huis had en dat nu natuurlijk ook wel erg vet wordt. Het bakje hüttenkäse maakte het lichter en nog steeds erg lekker. Maar als jij wel veel geit wil, lekker ouderwets Frans doen.
deeg
*250 gram bloem
*125 gram boter
*0,5 dl koud water
* snuf zout
Vulling
* 2 stevige courgettes
* eetlepel olijfolie
* 100 gram zachte geitenkaas
* bakje cottage cheese of nog meer geitenkaas
* beetje gruyere of andere harde kaas
* 2 eieren
* 2 takken basilicum
* zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer zout door de bloem. Meng met de vingers de boter door de bloem. Voeg zoveel water toe tot een stevig deeg dat niet uit elkaar valt. Laat dit even een half uur rusten.
Snij de courgettes in dunne plakken. Bak ze even aan in de olijfolie en laat daarna beetje afkoelen. Roer de eieren los, scheur de basilicum in stukjes boven de eieren. Snijd of scheur de geitenkaas in stukjes en roer samen met het bakje cottage cheese en wat zout en peper door de eieren.
Rol het deeg uit, doe in een ingevette vorm en doe er gedroogde bonen of een andere noodvulling in op een vel bakpapier. Zet 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, verwijder de bonen met bakpapier (de bonen kun je steeds weer opnieuw gebruiken). Roer de plakjes courgette voorzichtig door het ei/kaasmengsel en verdeel het mengsel over de taartbodem. Strooi de harde kaas erover heen. Zet de taart ruim een half uur in de oven.
Lekker met friseésla met franse vinaigrette
Geen opmerkingen:
Een reactie posten