vrijdag 11 maart 2011

Orecchiette pasta met broccoli

Orecchiette pasta met broccoli en ansjovis is een bekend recept in de hak van Italië, Puglia geheten. Voor de vegetarische liefhebber van Pasta en Puglia de vraag hoe de smaak van ansjovis te vervangen. Nu heb ik geen idee hoe dat smaakt, nooit gegeten voordat het vegetarische leven begon, dus vrijheid blijheid. En dus is het gele paprika geworden.
Voor 2 personen:
  • 200 gram Orecchiette pasta
  • 1 flinke stronk broccoli
  • Olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 2-3 gedroogde chillies
  • 100 gram Parmezaanse kaas
Bereiding:
Maak van broccoli roosjes en snijd de stammetjes even in zodat stam en bloem bij het koken even snel gaar zijn. Was de broccoli en kook ze een paar minuten met wat zout. Kook de pasta beetgaar.
Verwarm intussen wat olijfolie in een pan en bak de versnipperde chillies en de in reepjes gesneden paprika op zacht vuur. Voeg de broccoli toe.
Giet de pasta af en meng de groentes erdoor. Voeg nog een klein scheutje lekkere olijfolie toe en serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen