Vakantie draait bij mij toch ook een beetje om het lokale eten. San Sebastian staat bekend om zijn pintxos, Baskische tapas die vooral bestaan uit een stukje brood met iets lekkers erop. Veel vis, maar ook groentes. In elke kroeg waar je komt worden de toonbanken volgestouwd met deze pintxos. Ze worden weggespoeld met cider. En niet alleen door de toeristen.
vrijdag 6 augustus 2010
Pimientos del padrón
Vakantie draait bij mij toch ook een beetje om het lokale eten. San Sebastian staat bekend om zijn pintxos, Baskische tapas die vooral bestaan uit een stukje brood met iets lekkers erop. Veel vis, maar ook groentes. In elke kroeg waar je komt worden de toonbanken volgestouwd met deze pintxos. Ze worden weggespoeld met cider. En niet alleen door de toeristen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Harriet,
BeantwoordenVerwijderenHeb vorige week onderstaand recept uit NRC Next gemaakt. Erg de moeite waard!
En ook handig ivm de overvloed aan courgette uit de tuin, hahahaha.
Quinoa-salade voor 2 personen
150 gram quinoa, afgespoeld met koud water
2 verse maïskolven
4 eetlepels olijfolie
2 groene of gele courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
sap van 1 citroen
2-3 eetlepels jalapenopepers (potje), fijngehakt
verse basilicum en verse koriander, een flinke handvol van elk
3 eetlepels geroosterde pompoenpitten
Spoel de quinoa en kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.Verwijder het blad en de draden van de maïskolven en snij met een scherp mes de korrels eraf (dat gaat het beste als je de kolf rechtop zet in een diepe kom die in de gootsteen staat, het spat namelijk nogal).
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de maïskorrels 10 minuten. Doe ze bij de quinoa. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de courgette 5 minuten. Doe ook de courgette bij de quinoa. Hak de basilicum en koriander grof en schep de kruiden met het citroensap, de
jalapenos, zout en versgemalen peper luchtig door de quinoa. Giet er vlak voor het serveren eventueel nog een sliertje olijfolie over en bestrooi met de pompoenpitten.