woensdag 3 juli 2024

Koude aardappel-preisoep

 

Na een nat voorjaar waren er vorige week opeens een paar heerlijke zomerse dagen met zelfs een tropische dag. Misschien wel op de warmste dag van het jaar kwam familieleden een kastje ophalen, voetbal kijken en eten. Deze koude soep met chips is geschikt voor warme dagen en kan ook de avond tevoren al gemaakt worden. Een super simpel recept voor 4 personen.

Ingrediënten
500 gram prei
30 gram boter
500 gram aardappelen
650 ml groentebouillon
125 ml slagroom
Zout en eventueel (witte) peper
1 zak chips naturel
Bieslook

Bereiding
1.    Snijd de prei in halve ringetjes en was de prei in ruim water zodat het zand goed verwijderd wordt. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
2.    Smelt de boter in een pan en bak de prei zachtjes.
3.    Na ongeveer 10 minuten de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen en de bouillon toevoegen. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken zodat de aardappelen goed gaar zijn.
4.    Pureer de soep met een staafmixer en roer de slagroom erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5.    Laat de soep afkoelen en daarna goed koud worden in de koelkast. Deze soep kan dus prima de avond tevoren gemaakt worden.
6.    Serveer de soep koud met fijngeknipte bieslook en chips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten