zaterdag 20 januari 2018

Burrata met citrus, venkel en olijven

Burrata ken ik pas sinds de familiereis naar Sardinië en daarna viel gelijk op dat de AH het ook verkoopt. Burrata is een Italiaanse verse kaas, oorspronkelijk een product uit de provincie Puglia, en is gemaakt van mozzarella en room. De mozzarellaliefhebber kon ik deze week nog niet overtuigen met dit kaasje maar tijdens het kerstdiner was het als een vega recept wel succesvol. 

Ingrediënten
2 handsinaasappels
1 rode grapefruit
1 witte grapefruit
1 venkelknol
Zwarte olijven (of kalamata)
1 bakje burrata

Dressing
3 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel honing, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

Bereiding
Snijd een kontje van elke citrusvrucht zodat ze blijven staan. Verwijder met een scherp mes alle schil en witte onderschil.
Snijd de vruchten in plakjes of partjes.
Schaaf de venkel heel dun met een mandoline of andere schaaf.
Maak een dressing van de ingrediënten.
Meng de citrusvruchten met de venkel en de olijven en wat dressing.
Schik de salade op een mooi bord en scheur de burrata in stukken. Druppel er nog wat olijfolie op en wat peper.
Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten