Vorig weekend had ik eindelijk de perfecte scones gebakken (beter
dan die van vandaag op de foto). Volgens Wikipedia zijn scones kleine broodjes of
cakejes indien er suiker aan het recept is toegevoegd. Ze komen oorspronkelijk
uit Schotland. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam
een vast hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt
of bij de koffie.
IngrediĆ«nten· 225 gram bloem
· 3 theelepels bakpoeder
· Snufje zout
· 50 gram boter
· 25 suiker
· 50 gram rozijnen
· 1 – 1,5 dl karnemelk
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Meng de bloem met het bakpoeder, het
zout en de rozijnen. Voeg de boter toe in blokjes en meng de boter met je
handen door het deeg totdat het heel fijn en kruimelig is. Roer de suiker erdoor.
Meng nu zoveel karnemelk erdoor zodat er een deeg ontstaat. Kneed het lichtjes
en rol het daarna voorzichtig uit. De dikte van het deeg moet minimaal 1 cm
zijn. Snijd met een sconesnijder of een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze
op een bakplaat of rooster bekleed met bakpapier. Bestrijk de scones nog met
wat karnemelk en bak ze 10 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten