donderdag 29 november 2012

Tahoe met champignons en zwartebonensaus

" Elke dag mee of nasi goreng is ook wel weer een beetje saai", zei Hannah die zich al weken voorafgaand aan de vakantie naar Maleisië aan het verheugen was op Chinees eten. Nasi goreng met alleen een beetje groente en ei en heel lekker. En natuurlijk de dunne, dikke en gele noedels Singapore stijl of Hokkien stijl met veel ketjap. Alles in de wok voor een beetje rokerig smaakje. Die wok moest mee naar Nederland. En zonder wil ik niet meer. Het is een hele eenvoudige van plaatstaal, ook gewoon in Nederlandse Toko's te koop. Nu nog op zoek naar andere Chinese recepten dan bami of nasi, nu weer zonder die goreng want witte rijst bedoelen we niet. Moderne Chinese kookboeken kom niet niet tegen, dus op zoek op het internet. De Chinese en Thaise keuken weet wat te doen met tahoe en deze is dus ook erg lekker.
Tahoe met champignons en zwartebonensaus
*   6 gedroogde Chinese champignons (toko)
*  1 blok tahoe (500 gram)
* 3 eetl olie
*  1 of 2 gedroogde rode pepers
* 3 teentjes knoflook
* 6 plakjes verse gember
*  1 steranijz
*  6 bosuitjes of 2 sjallotten

voor de saus:
* 3 eetlepels lichte soya saus
* 2 eetl. chinese rijstwijn
* 1 theel. sesamolie
* 1 eetl. bruine suiker
*  1 eetl. zwarte bonensaus
* 1/2 theel. versgemalen zwarte peper
*  1 theel. maizena opgelost in 125 ml water of bouillon.
  1. Week de champignons 20 minuten in warm water. Verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes door midden. 
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen of de bosuitjes in ringetjes. 
  3. Snijd de tahoe in hapklare blokjes en laat in een vergiet uitlekken. 
  4. Vermeng de sausingrediënten in een kom.
  5. Verwarm de olie in de wok tot die heet is maar nog niet rookt. Voeg de rode peper toe en daarna de tahoeblokjes. Draai voorzichtig om en bak de tahoe tot deze licht kleurt, maar niet bruin wordt.
  6. voeg de helft van de ui toe, de knoflook en gember en bak even 2 minuutjes.
  7. Voeg de uitgelekte champignons en  steranijs en bak ook even mee. 
  8. Roer de saus door het mengsel en laat op een laag pitje 5-6 minuten sudderen. 
  9. Voeg water toe als het te droog wordt. 
  10. Roer de overgebleven bosuitjes door het gerecht en serveer met rijst en groene groentes. 
bron : http://newasiancuisine.com

1 opmerking:

  1. Heerlijk lijkt me dit. Binnenkort nog een keer naar de toko in de chinese buurt voor de champignons.

    BeantwoordenVerwijderen