In Turkije maakte mijn zus een yoghurtsausje bij de gegrilleerde groenten. Heel erg lekker en ook nog eens heel gemakkelijk. Hoe hoger het vetgehalte van de yoghurt, hoe lekkerder maar ook met de 3% turkse yoghurt is het prima en veel beter voor je hart. Tegenwoordig ook vaak te koop in de supermarkt en anders bij een Turkse slager. Grill plakken aubergines, courgettes en paprika op de BBQ of in een grillpan. Eet ze met dit youghurtsausje en gekookte nieuwe aardappelen of pilav.
Yoghurtdillesaus
nodig:
* 250 gram turkse of griekse yoghurt
* half bosje dille
* snufje milde paprikapoeder
* zout
* scheutje citroensap
* scheutje olijfolie
* versgemalen peper
*(evt. knoflookje)
Was de dille, pluk de fijne takjes eraf en hak fijn. Als je een teentje knoflook gebruikt, kun je deze fijn wrijven met wat zout in een vijzel. Voeg de yoghurt toe en roer de dille erdoor. Breng op smaak met peper, milde paprikapoeder, citroensap en olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten