Koken uit de kast werd het hier eens genoemd. De ricotta moet op en het is weer eens tijd voor een lekker toetje. Nigella's kookboek 'Voor altijd zomer' biedt uitkomst al klopte haar recept niet helemaal.
- 250 gram ricotta
- 1,5 dl melk
- 2 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- Zout
Bereiding
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Doe in een andere kom de ricotta, de melk en de eierdooiers en meng alles goed.
- Voeg het bakmeel en een snufje zout toe.
- Als het beslag nog wat dik is er nog een beetje extra melk door roeren.
- Roer tot slot de eiwitten door het beslag.
- Verwarm een koekenpan en vet de pan in met wat olie (handig met een kwast).
- Schep met een grote lepel hoopjes beslag in de pan en strijk ze een beetje glad.
- Bak de pannenkoekjes 1-2 minuten en keer ze dan om.
- Serveer met poedersuiker, aardbeien of ander fruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten