Chocoladecake
nodig:
* 110 gram zachte boter
* 200 gram licht bruine suiker
* 100 gram kristalsuiker
* 1 hele grote of 2 kleine biologische eitjes op kamertemperatuur
* 1 cup (240ml) karnemelk
* 200 gram bloem
* 80 gram cacao
* 1/4 theelbaksoda
* 1/2 theel bakpoeder
* 1/4 theel. zout
Oven voorverwarmen op 175 graden. Vet een cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Maak met een mixer een crème van de boter. Voeg de suikers toe en mix ongeveer 3 minuten. Voeg de eieren toe en mix tot het ei goed is opgenomen en voeg dan karnemelk toe. Zeef de bloem, cacao, baksoda, bakpoeder en zout boven het botermengsel.
Roer door met een lepel tot de ingrediënten goed gemengd zijn, maar mix niet te lang.Giet het beslag in de ingevette cakevorm.
Bak 60 tot 70 minuten tot een satestokje schoon uit het midden van de cake komt. Haal de cake uit de oven en laat in de vorm ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.
Lekker bij de thee of koffie maar ook als dessert bijvoorbeeld met ananas en slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten