zondag 2 mei 2010

Limoenrisotto met portobello

Regelmatig kijken wij om half 8 even naar het tv-programma 'Over de kook'. Het stelt niet veel voor, meer vermaak dan kookkunst met een kindervriendelijke grote reclamepauze om de pyama aan te doen en de tanden te poetsen. Nadat 1x een vegetarische kok het geheel had verprutst is er weinig inspiratie voor vegetariers op te doen. Maar afgelopen week had een kok limoenrisotto met kabeljauw gemaakt. Dat inspireerde mij tot het volgende recept en deze risotto had vast een mooi cijfer van Robert Kranenborg gekregen.

Ingrediënten voor 2 personen
• 1 ui
• 1 knoflookteen
• 1 gedroogd pepertje
• 15 gram boter
• Rasp van 2 limoenen
• Sap van 1 limoen
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
• 135 gram risottorijst
• 1 liter groentebouillon
• 2 portobello’s
• 2 eetlepels olijfolie
• Peper
Bereiding
Snipper de ui en verwarm de boter in een pan. Bak de ui lichtjes in de boter en voeg de geperste knoflookteen en het gekneusde pepertje toe.
Voeg de risottorijst na enkele minuten toe en bak de rijst een beetje.
Voeg dan regelmatig een scheutje bouillon toe en zorg dat de risotto niet te nat, maar ook niet te droog is. Roer regelmatig.
Als de risotto een beetje begint te garen het sap van de limoen toevoegen.
Als de risotto bijna gaar is de limoenschil toevoegen en een 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Breng de risotto op smaak met wat peper.
Ondertussen de portobello’s in repen snijden en enkele minuten bakken in olijfolie. Voeg ook een beetje peper toe.
Serveer de risotto met de repen portobello en wat Parmezaanse kaas.

1 opmerking:

  1. Nou chef dat klinkt lekker! citroen ipv limoen combineert vast ook goed met de portobello

    BeantwoordenVerwijderen