nodig voor 24 koekjes: 1oo g bloem * 150 g havermout * 100g gedroogde cranberries * 1/4 tl kardemon * 1/4 tl nootmuskaat * 1/2 tl kaneel * 1/2 tl zout * 1/2 tl baksoda * 120 g boter * * 75g suiker * 75g basterdsuiker * 1 ei
roer de boter en de suikers zacht, voeg daarna het ei toe en roer goed door. Doe de andere ingrediënten in een ander kom door elkaar. Voeg dit in één keer toe aan het boter/suiker/ei mengsel. Roer met een lepel door. Het wordt een plakkerig deeg. Verwarm de over voor op 180 graden. Leg met een lepel 24 bergjes deeg op twee met bakpapier bekleden bakplaten. Met een natte lepel kun je ze beetje pletten.
12 minuten in de oven, ze zijn dan nog een beetje slap, maar na het afkoelen op een rooster worden ze stevig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten