zaterdag 25 juni 2016

Soep met andijvie

Na de pasta met andijvie nu een Italiaanse soep met andijvie. Kost een beetje voorbereidingstijd maar dan heb je ook een speciale soep bij de lunch of als voorgerecht.
De soep bestaat uit drie onderdelen, bouillon, omelet en andijvie die je apart van elkaar kan voorbereiden. Je serveert de soep verder met blokjes scamorza, een Italiaanse peervormige kaas van volle koemelk die verkrijgbaar is bij een grote AH. Dan ongerookt maar in een grote Italiaanse supermarkt kom je ook gerookte scamorza tegen en gezien de luchtvrije verpakking gemakkelijk mee te nemen naar huis.
Voor 6 personen

Bouillon
2 grote tomaten
1 ui
1 grote courgette of 2 kleine
2 wortelen
2 aardappelen
2-3 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
Paar takjes peterselie
1 theelepel olijfolie
½ Eetlepel zeezout
Eventueel 80 gram spinazie

Was en snijd alle groenten in grove stukken en doe alle ingrediënten in een pan. Voeg 2 liter heet water toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat minimaal 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en gooi de groenten weg.

Omelet (frittatine)
4 eieren
6 eetlepels maismeel
Snufje zout en peper
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Doe alle ingrediënten in een kom en klop licht op. Vet een koekenpan met antiaanbaklaag licht in met boter en bak een aantal omeletten van het beslag.
Laat de omeletten even afkoelen en snijd ze in stukjes.

Andijvie
Verse andijvie
2 tenen knoflook
Olijfolie
Zout en peper

Snijd een grote knop andijvie in stukken en was de andijvie. Breng in een grote pan licht gezouten water aan de kook. Leg de andijvie 1 minuut in het hete water en laat daarna de andijvie uitlekken in een vergiet.
Fruit de knoflook in de olijfolie, voeg de andijvie toe en bak deze nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
Doe wat andijvie in een diep bord, voeg de hete bouillon toe en wat stukjes omelet en scamorza. Serveer eventueel de soep met een klein scheutje olijfolie.

Bron: Vegeterranean (Musacchio & Simoes)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten