donderdag 26 augustus 2010

pimentón dulce


In Spanje kocht ik gerookt paprikapoeder, pimenton. Het geeft een typisch spaanse smaak, voor vleeseters bekend van de chorizo, maar het wordt ook gebruikt in groente- en rijstgerechten. Het is ook handig om kikkererwten of linzen op smaak te brengen. Op het campinggasje was dat lekker snel, dus thuis ook handig.
Eerst maak je een sofrito, dit is het begin van veel Spaans koken.

nodig: 1 ui * 3 teentjes knoflook * 2 grote verse tomaten of 3 uit blik * olijfolie * 1 eetl. gerookt paprikapoeder * peper/zout

Snijd de ui fijn. Fruit de ui in de olijfolie. Snijd de knoflook fijn en fruit die even mee. Snijd de tomaat in kleine stukjes en doe bij de ui. Laat even inkoken. Voeg paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.

bij dit mengsel kun je gekookte linzen of kikkererwten doen. Serveer warm met brood en salade, even gesauteerde spinzaie of gebakken aardappelen met saffraanmayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen